Pentru DT faching P-işti

După cum ştiţi, că doar citiţi de pe monitor, cam toate calculatoarele au o combinaţie de taste absolut genială. CTRL+Z. Cred că dacă se face o statistică mondială s-ar ajunge la concluzia, cât se poate de realistă, că sunt cele mai folosite taste. Ăştia mai avansaţii în programele calculatoriceşti au auzit şi de funcţia REVERT. Adică un fel de mai multe andu-uri. Când lucrezi într-un docoment mai complicat şi ai de facut nişte modificări care au mari şanse sa zăpăcească toată munca ta, dai un seiv şi te apuci de destrăbălat. Când îţi dai seama ce prostii ai făcut, că sigur faci, nu te apuci să dai 3453214 de CTRL+Z ci doar un simplu REVERT. Să nu trebuiască să iei altă tastatură la fiecare două zile de muncă.

Acuma, dacă tot e folosită zilnic, mai ales de către cei care au de-a face cu acele cutii denumite generic calculatoare, de ce nu s-ar inventa un UNDO şi pentru viaţa de zi cu zi? Ţi-ai vărsat cafeaua pe cămaşa proaspăt îmbrăcată? CTRL+Z şi ai rezolvat problema. Ştii că nu mai trebuie să te uiţi la ceas cât timp ai ceaşca în mâna stângă. Ai călcat într-un rahat? CTRL+Z şi data viitoare eşti atent la Sanbernarzi. N-ai cedat trecerea şi te-a văzut garcea? Ştii deja ce-ai de făcut. UNDO şi data viitoare să ai bani în portofel. ai uitat de Ai ajuns la 55 de ani şi te anunţă vesel doctorul ăla tâmpit, care de 20 de ani îţi împuie capul cu pericolele fumatului, că ai cancer? Aici e cam greu să dai CTRL+Z, drept urmare bagi şi tu un REVERT şi te trezeşti că tre să-i bagi ţigara pe gât colegului de bancă din liceu ca să nu o păţeşti din nou. Că doar d-aia ai dat comanda aia şmecheră.

Aş mai zice şi de momentul fatal pentru majoritatea bărbaţilor, unde ar fi ideal un REVERT, sau măcar un UNDO, dar mi-e că bucătăria mea va fi SHUT DOWN pentru o perioadă nedeterminată, locul meu din dormitor va fi DELETE, iar io voi fi nevoit sa FIT TO CONTENT în căsuţa lui Georgică, Guppy-ul meu.

Vreau să dedic de pe acum o MELODIE celui care va implementa CTRL+Z în viaţa de zi cu zi.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: