BOR. Nu dură, doar BOR.

Poveste:

Cică un nene, să-i zicem … Vasile, roman din naştere, ortodox prin vocaţie, plus multe alte defecte, prestează, şi anume, diverse munci prin britiş land. În ţara lu’ şecspir dă peste o tanti, să-i zicem … Arabella, cu bulletin/paşaport pe care scrie polska, iar în dreptul religiei trecut catolic. Îi cade cu tronc tanti Arabella şi viceversa, drept pentru care se hotărăsc, la drum de seară, să se ia. Zisu’ ca zisu’, cu făcutu’ mai greu. Ai dreacu’ ăştia a lu’ Johnny cică să obţină ei dezlegare, fiecare de la preafericitul lui, cum că Vasile are voie să se căsătorească cu o catolică, respectiv Arabella că are voie să se dea unui ortodox.

End of story.

Acuma, întreb şi io ca un ignorant ce mă aflu, să renunţi la cetăţenie ştiu că se poate. Urmezi o anume cale legală şi până la urmă scapi de stigmatul unei naţii. Dacă tot vrei. Da’ de o religie cum scapi băi nene? Adică … cum faci să nu păţeşti ca nea Vasile? Care-i calea … duhovnicească pentru a scăpa de o religie? E vreun descântec? Te duci la părinte şi-i zici să-ţi dea binecuvântarea lui că tu vrei să pleci în lume pe cărarea pierzaniei? Te duci să te dezboteze? Se poate să te dezboteze? Dai UNDO? Cum faci?????

Bănuiesc ca nu sunt singurul care, ajuns la vârsta raţiunii, a renunţat la stilul arhaic al bisericii de a-şi impune punctul de vedere, a renunţat să pupe icoanele pline de balele a  ’jde mii de babete, nu aruncă din tramvai jumătate din co-călători dând din mâini ca disperatu când trece prin dreptul unei biserici şi în general preferă să cerceteze înainte de a crede. Cum faci să poţi să declari tu, oficial, în acte, că nu ai nici o religie? Că poliţianul te întreabă: Cum adică n-ai religie? N-am! Păi … ai fost botezat? Păi … da! Deci eşti ortodox! Nu nene, nu mai sunt de pe la vârsta de 12 ani!

Să mă lămurească şi pe mine careva. Nu de alta, dar chiar mă interesează.

Reclame

3 răspunsuri to “BOR. Nu dură, doar BOR.”

  1. si eu caut calea de dezbotezare, pentru ca ieri am citit un articol in care zicea ca cica multi se dezboteaza. din cate stiu nu se poate. dar poate devii musulman, ca mine, alhamdulillah, si apoi iti iei certificat de musulman si gata, pa pa ortodoxie! pai nu?

  2. Sf Apostol Pavel zice: „CERCETATI toate lucrurile si luati ceea ce este bun!” Asta CRED (eu) ca este manifestarea ratiunii.”
    Crede si nu cerceta” este o formulare scoasa din context,sau,mai degraba o interpretare discutabila…
    Toate bune!
    Ivana

    • Chiar asa este. Exista o slujba, nu descantec, slujba care te trece la alta religie. II zice altfel la jidani, la musulmani etc. Ca sa treci de la catolici la ortodoxi se face slujba, si se lasa cu scuipati. Scuipi in spate , te lepezi etc. La ailalti nu stiu daca scuipi da ceva naspa tot zici ca daca nu esti musulman esti de cacat adica murdar impur stiti voi cum sunteti fiecare. La casatorie Naspa e ca daca ea e cum e si tu altfel, ha ha se lasa cu scuipati inainte, poate si dupa. Ideea e ca daca tot o iei de nevasta converteste-o tata ca sa nu zica lumea ca ai tras-o la dusman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: